Prati nas

Vijesti

Može se!

Sa 103 godine pobijedila je koronavirus, oporavila se za samo šest dana

Ranije su mediji javili kako su vojni liječnici ovoga tjedna u Wuhanu, samom epicentru globalne pandemije, izliječili i 100-godišnjaka s nizom kroničnih bolesti.

Objavljeno

|

Zhang Guangfen (screenshot: Youtube)

Najstarija osoba koja se oporavila od koronavirusa jest Kineskinja Zhang Guangfen (103). U bolnici u Wuhanu provela je samo šest dana. Liječnici ovakav brzi oporavak pripisuju njenom zdravlju, jer ova vremešna gospođa nema kroničnih bolesti osim blagog bronhitisa.

Zaraza joj je dijagnosticirana 1. ožujka, prema pisanju dnevnika Chutian Metropolis Daily. Portal je objavio i video koji pokazuje izlazak vremešne pacijentice iz bolnice.

No nije Zhang Guangfen jedina pacijentica u ozbiljnim godinama koja se je oporavila. Ranije su mediji javili kako su vojni liječnici ovoga tjedna u Wuhanu, samom epicentru globalne pandemije, izliječili i 100-godišnjaka s nizom kroničnih bolesti poput Alzheimerove bolesti, visokog tlaka i srčanih problema.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.