Prati nas

Stil i ljepota

modna ikona

Znate li koja je najstarija osoba po kojoj je izrađena lutka Barbie?

Dobiti lutku Barbie izrađenu prema vlastitom liku, velika je čast. No u ovom slučaju čast pripada legendarnoj lutki gotovo jednako kao i ženi po kojoj je načinjena. Naime, najstarija osoba po čijem je liku napravljena lutka je modna ikona Iris Apfel.

Objavljeno

|

Iris Apfel (screenshot: Magnum/Youtube)

Iris Apfel, divna 98-godišnja modna ikona, i službeno je najstarija osoba po čijem je liku načinjena Barbie lutka. Ova doista posebna lutka Barbie predstavljena je u ožujku 2018., odjevena je u Gucci smaragdno odijelo sa zanimljivom kragnom, a stajling je upotpunjem raskošnom ogrlicom i neizostavnim okruglim naočalama po kojima je Iris poznata.

“Iris Apfel je idealna za lutku Barbie jer je jedinstvena, poduzetna i neovisna. Njezina duga karijera čini je savršenim modelom za ovu jedinstvenu lutku i bila je prava čast surađivati s gospođom Apfel”, kazali su iz kompanije Mattel.

Apfel Barbie, iako joj je lice posve bez bora, predstavlja dobrodošao dodatak Barbie obitelji i u najstarijoj dobnoj skupini. Također, savršeno se uklapa u seriju lutaka načinjenih prema ženskim uzorima, pa je slijedom toga predstavljena upravo na Dan žena 2018.

Značajne žene koje su također počašćene Barbie lutkom sa svojim likom su i umjetnica Frida Kahlo, redateljice Patty Jenkins i Ava Duvernay, plus-size model Ashley Graham, balerina Misty Copeland te olimpijke  Gabby Douglas Ibtihaj Muhammad čije je lutka ujedno i prva Barbie s hidžabom.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.