Prati nas

Vijesti

Nema predaje!

Može se! 81-godišnja Zagorka pobijedila je koronavirus

Žilava Zagorka nije se dala koronavirusu. Titulu najstarijih izliječenih pacijenta ipak drže dvoje Kineza.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Kako zaraditi novac?
Ilustracija (foto: BigStock)

Krapinsko-zagorska županija ima i prvu izliječenu pacijenticu. Riječ je o ženi staroj 81 godinu, objavio je ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

Podsjetimo, početkom ožujka objavljeno je kako je izliječen muškarac star 101. Gospodin Dai otpušten je tada iz bolnice Optics Valley u Wuhanu. U bolnici je bio tri tjedna, računajući i dvodnevnu karantenu, nakon čega se vratio 92-godišnjoj supruzi.


No ni on nije najstariji pacijent koji je prebolio COVID-19. Od sredine ožujka titulu drži Zhang Guangfen stara 103 godine. U bolnici u Wuhanu provela je samo šest dana. Liječnici ovakav brzi oporavak pripisuju njenom zdravlju, jer ova vremešna gospođa nema kroničnih bolesti osim blagog bronhitisa.

.

Vijesti

Današnjim potpisivanjem s radom počinje novo Nacionalno vijeće za umirovljenike

Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković potpisat će danas Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović.

Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.


Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP