Prati nas

Mozaik

Antiprotivan

Bjesnio je protiv mjera i tvrdio da je sve zavjera, a onda je umro od koronavirusa

Američki poduzetnik koji je prosvjedovao protiv mjera zatvaranja zbog koronavirusa, preminuo je upravo od koronavirusa. John McDaniel, javili su američki mediji, izgubio je bitku s bolešću u srijedu, četvrti dan nakon što je potvrđeno da je pozitivan na COVID-19.

Objavljeno

|

Fotografija s osmrtnice Johna W. McDaniela

Amerikanac John McDaniel protivio se protuepidemijskim mjerama koje proglasio guverner savezne države Ohio Mike DeWine. Na Facebooku je 15. ožujka napisao: “Ako je ono što čujem istina, ako je istina da je DeWine naredio zatvaranje restorana i barova, tada kažem da je to sranje! On nema te ovlasti. Ako ste paranoidni i mislite da ćete se razboljeti, jednostavno ne izlazite van. Ne smijete ometati nas koji želimo živjeti svoje živote. Ovo ludilo mora prestati!”

Dva dana ranije, McDaniel je čak napisao kako misli da se u slučaju pandemije, koja danas doslovno kosi Amerikance, radi o konstrukciji: “Ima li itko muda reći da je COVID-19 politička zavjera? Pitam za prijatelja. Dokažite da griješim.”

Igrom sudbine, McDaniel je postao prva žrtva koronavirusa u svom okrugu. Izgubio je bitku s bolešću u srijedu, četvrti dan nakon što je potvrđeno da je pozitivan na COVID-19. Washington Post javlja da je obitelj namjeravala putem interneta prenositi pogreb, kao što to čine brojne obitelji u uvjetima zabrane okupljanja. No na kraju je odustala.

screenshot: Facebook

Supruga preminulog, Lisa, objavila je da su to učinili zbog velikog pritiska kojem su javno izloženi, a zbog pokojnikovih objava. “U vrijeme žalovanja, Johnova priča i ranije pretpostavke koje je iznosio na Twitteru i Facebooku postale su nacionalna vijest”, kazala je Lisa i dodala: “To je otvorilo vrata ljudima da dijele svoj pogrešan bijes i neosnovane pretpostavke o čovjeku kojeg nisu poznavali.”

“Kako dani odmiču, sve više učimo o ovom nevidljivom neprijatelju. Naučili smo da su rane mjere koje su poduzele vlasti bile ispravne. Karantena i socijalno distanciranje su učinkoviti u ravnanju krivulje. Mnogi poput Johna nisu bili svjesni opasnosti od ove bolesti i mnogi su povukli izjave kada su uvidjeli posljedice pandemije. Da je John živ, uvažio bi nacionalnu krizu u kojoj se nalazimo, ostao bi doma i poticao obitelj i prijatelje da učine to isto”, napisala je udovica.

screenshot: Facebook

“U ime cijelog Okruga Marion, izražavamo najdublju sućut njegovoj obitelji i prijateljima. Naše misli su sa cijelom zajednicom okruga, kao i sa svim stanovnicima Ohia, ali i sa svima diljem svijeta koji se bore s ovom bolešću i njihovim obiteljima”, napisala je u priopćenju okružna povjerenica za zdravstvo Traci Kinsler.

Nije objavljeno je li preminuli imao kakvih kroničnih bolesti, no zna se da je u osamdesetim godinama prošlog stoljeća pobijedio zloćudnu bolest. Nakon što je preminuo, obitelj je ugasila njegovu Facebook stranicu, no objave su postale viralne i završile su u brojnim medijima.  

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.