Prati nas

Vijesti

Danas su poskupjeli duhanski proizvodi, alkoholna i slatka pića

Kod kave se ništa ne mijenja već su promjene vezane za izračun posebnog poreza na bezalkoholna pića te energetskih pića.

Objavljeno

|

foto: gerry meldani/Unsplash

Procjenjuje se je kutija cigareta skuplja za dvije kune, alkoholna pića do tri kune po litri, a sokovi ovisno o količini dodanog šećera. Također, sokovi koji ne sadržavaju šećer trebali bi pojeftiniti. Od trošarina su izuzeti vino i pivo, pa bi njihova cijena trebala ostati ista.

Odluku o tome Vlada je donijela prije 10 dana privativši uredbe kojima regulira trošarine i posebne poreze na te proizvode. Prihvaćene su tri uredbe – o visini trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode, visini trošarine na alkohol i alkoholna pića te o načinu izračuna i visinama sastavnica za izračun posebnog poreza na kavu i bezalkoholna pića, koje stupaju na snagu 1. travnja.

Kod kave se ništa ne mijenja već su promjene vezane za izračun posebnog poreza na bezalkoholna pića te energetskih pića. Do sada se na bezalkoholna pića posebni porez plaćao samo u fiksnom iznosu – 40 kuna po hektolitru, a po novome će ovisiti i o volumenu i sadržaju šećera.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.