Prati nas

Vijesti

Možemo biti zadovoljni

Zatvoreno je 425 slučajeva, od toga 25 umrlih. Ukupan broj zaraženih je 1.650

‘Imamo strože kriterije tako da bolesnike označavamo oporavljene ili slično mogli bi prema drugim zemljama imati veći postotak.’

Objavljeno

|

foto: MV

“U Hrvatskoj je u protekla 24 sata detektirano je 50 novih bolesnika, što je ukupno 1.650 oboljelih”, rekao je ministar zdravstva, Vili Beroš, na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Broj preminulih uslijed zaraze COVID-19 popeo se na 25. Naime, preminule su i dvije osobe, u KBC-u Split. Radi se o ženskoj osobi rođenoj 1941. godine i muškoj osobi rođenom 1973. koji su bili kronični bolesnici. Izliječenih je 400, dodao je ministar.

“Veći dio bolesnika je bilo blaže do srednje težak. Imamo strože kriterije tako da bolesnike označavamo oporavljene ili slično mogli bi prema drugim zemljama imati veći postotak. Možemo biti zadovoljni”, izjavila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić na pitanje o sve boljem omjeru novozaraženih i izliječenih.

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.