Prati nas

Vijesti

COVID-19

Od koronavirusa preminuo je muškarac star 46 godina

Danas je Svjetski dan zdravlja, zahvaljujemo svim našim zdravstvenim djelatnicima na trudu, kazao je Vili Beroš.

Objavljeno

|

foto: MV

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata još 60 osoba zaraženih koronavirusom, a ukupno imamo 1.282 zaraženih, objavio je na redovitoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš.

Preminule su još dvije osobe, čime se broj umrlih popeo na 18. Preminula osoba iz Šibenika je 1929. godište, a preminula osoba iz Zagreba je 1974. godište.

“Osoba koja je preminula, mlađa osoba, nije imala značajne kronične probleme. To je ono što smo ovih dana upozoravali. Nije pravilo da mlađi teško obolijevaju, ali ima izuzetaka i ljudi to trebaju shvatiti. Čuvajte se jer nije nitko imun na teški oblik bolesti. Bolje da ostanete kod kuće, nego da ostanete na Zaraznoj”, kazala je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” u kojoj je 46-godišnjak preminuo.

“Zahvaljujem svima koji se ponašaju odgovorno. Danas je Svjetski dan zdravlja, zahvaljujemo svim našim zdravstvenim djelatnicima na trudu. Jučer je došlo novih 9 respiratora”, kazao je Beroš.

Nakon tiskovne konferencije Nacionalnog stožera oglasio se i Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije koji tvrdi da je preminuli 46-godišnjak ipak imao zdravstvenih problema od ranije. “Važno je za naglasiti da se radilo o pacijentu koji je bio nepokretan uslijed posttraumatske tetraplegije i koji je bolovao od arterijske hipertenzije i adipoziteta”, ističe se u priopćenju.

“Riječ je o pacijentu rođenom 1974. godine s prebivalištem u Pregradi, koji je u teškom općem stanju zaprimljen u Izolacijsku jedinicu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana 28. ožujka 2020. godine u večernjim satima”, kaže priopćenje.

“Odmah po dolasku i procjeni stanja, pristupilo se mjerama intenzivnog liječenja, pacijent je stavljen na respirator i stabiliziran, a u ranim jutarnjim satima 29. ožujka 2020. godine dogovorno je premješten na daljnje liječenje u Kliniku za zarazne bolesti ‘dr. Fran Mihaljević’, gdje je liječen do 6. travnja 2020. godine, kada je unatoč svim primijenjenim mjerama preminuo”, navodi županijski Stožer.

Zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ Rok Čivljak večeras je za Dnevnik RTL objasnio kako je došlo do iznošenja netočnih informacija. Kako je rekao, “dokumentacija koja je došla do njih, možda nije bila potpuna, zbog čega su do medija došle nepotpune ili neprovjerene informacije.” 

Čivljak se se ispričao zbog toga, te rekao kako će više informacija dati nakon razgovora s obiteljskim liječnikom umrloga.

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.