Prati nas

Vijesti

47

Osam novih smrti od koronavirusa; šest preminulih bilo je na respiratoru

U posljednja 24 sata bilježi se 39 novih slučajeva pa je broj zaraženih porastao na 1.877. Preminulih je s današnjim danom 47.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Silas Camargo Silão/Pixabay

Od posljedice zaraze koronavirusom u Hrvatskoj je u protekla 24 sata preminulo osam osoba, objavljeno je na tiskovnoj konferenciji Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Zagrebu.

“U Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu preminule su dvije muške osobe stare 55 i 68 godina. U Splitu su preminula dva muškarca stara 70 i 84 godine te jedna žena stara 87 godina. U Osijeku je umrla žena stara 88 godina. U Dubrovniku je umro muškarac 84 i žena od 92 godine. Imali su teške i pridružene kronične bolesti. Šestero ih je bilo na respiratoru”, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.


U posljednja 24 sata bilježi se 39 novih slučajeva pa je broj zaraženih porastao na 1.877. Preminulih je s današnjim danom 47. Dobra vijest je da je 709 osoba ozdravilo.

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)

.

Vijesti

Bernardić i Hrelja obećavaju vam nasljeđivanje mirovine preminulog partnera i legalizaciju marihuane

Moglo bi se birati između svoje mirovine i 50% mirovine bračnog druga ili 80% mirovine preminulog bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Restart koalicija predvođena Davorom Bernardićem (SDP) predstavila je program s kojim izlaze na parlamentarne izbore. Pet ključnih prioriteta koalicije Restart su: 1. oporavak i ponovni rast gospodarstva, plaća i mirovina, 2. borba protiv korupcije i klijentelizma, 3. digitalna transformacija zemlje, 4. reforma džave i lokalne samouprave i 5. reforma zdravstvenog sustava.

“Naš je cilj”, kazao je Bernardić, “povećati mirovine uvođenjem zajamčene mirovine od 70 posto prosječne plaće, dignuti minimalnu plaću na 4.000 kuna neto, a dizanjem neoporezivog dijela dohotka na 5.000 kuna i omogućiti odmah povećanje plaća za preko 700.000 radnika.”


Predsjednik HSU-u Silvano Hrelja istaknuo je obiteljske mirovine kao jedan od velikih problema koje koalicija planira riješiti. Tvrdi kako će tu primijeniti europski model prema kojem će se ubuduće moći birati između dva modela. Moglo bi se birati između svoje mirovine i 50% mirovine bračnog druga ili 80% mirovine preminulog bračnog druga. ”Time će se spriječiti potonuće u zonu siromaštva”, naglasio je Hrelja.

Bernardić je najavio i sanaciju odlagališta otpada, izgradnju kompostana, donošenje lex kanabis, reaktiviranje neobrađenog državnog zemljišta, poticanje stočarstva, stradalom turističkom sektoru omogućavanje da stane na noge.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP