Prati nas

Vijesti

Linearan rast

Vili Beroš: Brojke su zadovoljavajuće, opuštanja ne smije biti

Stanje posebno zabrinjava zbog toga što je virus ušao u nekoliko staračkih domova. Broj zaraženih iz Doma u pločama porastao je na 18, još se čekaju rezultati za njih nekoliko, rekli su iz tamošnjeg Stožera civilne zaštite.

Objavljeno

|

Ministri Božinović i beroš (screenshot: Youtube)

U protekla 24 u Hrvatskoj je 39 novozaraženih koronavirusom. Time je broj zaraženih od početka epidemije narastao na 1.534. Do sada je testirano 15.691 ljudi, od čega je 9,78 posto pozitivnih. To su novi podaci objavljeni na konferenciji za medije Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

“Preminulih, srećom, nema. Na respiratoru su 32 pacijenta. Dvoje ih je od jučer skinuto. U bolnici je 357 zaraženih, a na liječenju kod kuće je 854 bolesnika. Broj izliječenih je 323, što je 92 više nego jučer. Brojke su zadovoljavajuće, ali opuštanja ne smije biti”, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Stanje posebno zabrinjava zbog toga što je virus ušao u nekoliko staračkih domova. Broj zaraženih iz Doma u pločama porastao je na 18, još se čekaju rezultati za njih nekoliko, rekli su iz tamošnjeg Stožera civilne zaštite.

Broj zaraženih osoba iz Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu popeo se na 47. Testiranje kod još dvoje korisnika koji se nalaze na bolničkom liječenju je u tijeku. Jedna od štićenica doma je preminula.

U Koprivnici je COVID-19 potvrđen štićenici i zaposleniku Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica te jednoj osobi iz zdravstvenog sustava. Sve osobe s pozitivnim nalazom dobrog su zdravstvenog stanja.

Na pitanje smatra li pogreškom dopuštanje procesije na Hvaru, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je odgovorio: “Epidemiološki gledano mi smo smatrali da nema prepreka. Koliko je meni poznato, sve je prošlo u redu. Vidim da se u medijima govori da se nisu držali mjera. Snimke koje sam ja vidio pokazuju da su se držali mjera.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.