Prati nas

Vijesti

Našla je sreću u nesreći

Željka Markić čestitala je Stožeru na zabrani rada trgovina nedjeljom, traži i da Milanoviću zabrane govoriti

U svakom zlu ili u svakoj krizi – ima nešto dobro. A bude li pameti i poštenja – tako će i ostati, piše poduzetnica i aktivistica Željka Markić.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Tko je Željka Markić?
Željka Markić (foto: S. Bogdanić)

Konzervativna aktivistica i predsjednica udruge “U ime obitelji”, Željka Markić, pozdravila je odluku premijera Andreja Plenkovića (HDZ) o zabrani rada trgovina nedjeljom. Podsjetimo, o uvođenju zabrane, uz korištenje autoriteta Nacionalnog stožera Civilne zaštite i pod krinkom borbe protiv pandemije, već smo pisali ovdje.

“Kakva divna vijest za više od 180.000 zaposlenih u hrvatskim trgovinama! Nakon 4 godine zalaganja ‘U ime obitelji’ i mnogih drugih, trgovci, najvećim dijelom žene, oni koji ionako rade 6 dana u tjednu, sad će konačno imati nedjelju i blagdane za zajedničko vrijeme sa svojim obiteljima. U svakom zlu ili u svakoj krizi ima nešto dobro. A bude li pameti i poštenja, tako će i ostati”, napisala ja na Facebooku Markić uz poruku: “Čestitke stožeru!”


Aktivistica, koja je objavila da se zbog ove odluke osjeća fantastično ima još dvije želje za koje se nada joj ih Stožer može ispuniti. “Prva je da da narede uvođenje elektronskog i dopisnog glasovanja u interesu zaštite zdravlja i demokracije”, piše Markić. Druga je želja, kaže, “da zabrane aktualnom predsjedniku govoriti (neko vrijeme) u interesu psihičkog zdravlja nacije”.

“Usta puna demokracije, a ograničavala bi drugima govor”

Prve reakcije na ovu objavu možda nisu takve kakve je gospođa Markić očekivala.

“Vama je jasno da je to samo privremena, a ne trajna mjera dok je vanredna situacija na snazi? Nemojte si uzimati zasluge, jer ovo nema veze s Vama. I da, prije nego predsjedniku, Vama bi trebalo ograničiti pravo na govor i to ne privremeno, nego trajno. Netko kome su puna usta demokracije (očito samo kad je u vlastitom interesu), zabranio bi drugome, tko ne misli isto, da govori? Predivno Željka. Kontradiktorno i zabili ste sami sebi autogol. Za razliku od Milanovića, koji vam se ne mora sviđati, niti se s njim morate slagati, on bar nije licemjeran“, komentirao je Leon.

“Nema veze. U subotu opskrba, u nedjelju roštilj, na misu nikada”, napisao joj je Lovro.

“Sad će moći sa obitelji u nedjelju popiti piće u kafiću ili pojesti pizzu u restoranu. Jer onom konobaru ne treba neradna nedjelja. Sad će moći do kina sa obitelji, jer ljudi koji rade u kinu ne trebaju neradne nedjelje. Ili će sjest u automobil, otići negdje na izlet, stričeku na naplatnoj kućici autoceste platiti cestarinu. Njemu ne treba neradna nedjelja. Neradna nedjelja trgovcima je diskriminacija nad drugima, koji nemaju tu mogućnost, a nisu neophodne djelatnosti. Treba se boriti da svi poslodavci, pa tako i trgovci, poštuju trenutni zakon o radu te da svaki radnik u tjednu ima slobodan dan, a da se rad nedjeljom adekvatno plati. Sve drugo je protuustavno i diskriminatorno prema velikom broju hrvatskih građana”, analizirao je Luka na profilu Željke Markić.

Kakva divna vijest za više od 180 000 zaposlenih u hrvatskim trgovinama! Nakon 4 godine zalaganja U ime obitelji i…

Gepostet von Željka Markić am Freitag, 24. April 2020

.

Vijesti

Epidemiološke mjere ne biralištima su stroge, ponesite svoju kemijsku olovku

Birači kod ulaska na biračko mjesto moraju dezinficirati ruke, preporučeno im se nošenje maski i kemijske olovke kojom će glasati.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Počeli su parlamentarni izbori na biralištima u Hrvatskoj. Pred nekim biračkim mjestima zabilježene su redovi, no ne čeka se previše, govore nam građani koji već obavili svoju građansku dužnost.

Prema dostupnim podacima, za glasanje se prijavilo oko 500 građana koji su u samoizolaciji i za njih će biti organizirano “biralište na kućnom pragu”.


Na službenim biralištima propisane su stroge epidemiološke mjere za birače, 70 tisuća članova biračkih odbora, oko 8700 promatrača i predstavnike medija.

Birači kod ulaska na biračko mjesto moraju dezinficirati ruke, preporučeno im se nošenje maski i kemijske olovke kojom će glasati, nose li masku, kratko će je skinuti kod provjere identiteta. U prostoriju ulaze i izlaze jedan po jedan, poštuju razmak od metra i pol kojeg drže i dok čekaju ulazak na biračko mjesto.

Članovi biračkih odbora obvezno nose maske, preporučeno im je nošenje rukavica, redovita dezinfekcija ruku. Prostoriju u kojoj se nalazi biračko mjesto treba prozračivati više puta na izborni dan, a površine koje se često dodiruju (stolovi, kemijske olovke) više puta prebrisati dezinficijensom.

I promatrači moraju dezinficirati ruke, obvezno nositi masku, preporučeno im je nošenje rukavica. Ne nose li zaštitnu opremu, može ih se udaljiti sa biračkog mjesta.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP