Prati nas

Vijesti

Ne zna se kad će

Hod za život je odgođen. Hoće li se i ove godine održati dan prije izbora?

Ove se godine ‘za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti bez diskriminacije’ trebalo hodati tri subote u osam gradova.

Objavljeno

|

Hod za Život 2019., Zagreb (foto: Sandro Bura)

Konzervativna manifestacija Hod za život ove se godine neće održati “u svibanjskom roku”. Organizatori su priopćili da se peto izdanje odgađa do daljnjega. Održat će se čim epidemiološka situacija to dopusti.

Podsjetimo, prošle se godine hodalo 25. svibnja na dan izborne šutnje uoči otvaranja birališta za Europski parlament. U svjetlu nenavođenja konkretnog datuma održavanja Hoda za život, moguće je da će epidemiološka situacija dopustiti održavanje manifestacija i dan prije parlamentarnih izbora.

“Pratit ćemo mjere Nacionalnog stožera, kako će se situacija odvijati i sukladno tome ćemo postupati”, kazala je Andrea Kotnik iz Organizacijskog odbora.

Ove se godine “za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti bez diskriminacije” trebalo hodati tri subote u osam gradova. Koordinator Hoda za život Zagreb Ivan Mihanović naveo je da će u Hodu, kada epidemiološke mjere to dopuste, sudjelovati Zagreb, Osijek, Slavonski Brod, Sisak, Rijeka, Zadar, Split i Imotski, a geslo ovogodišnjeg Hoda je “Za zaštitu svakog života bez diskriminacije”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.