Prati nas

Vijesti

Razmatranje

Idući tjedan Stožer razmatra otvaranje trgovina nedjeljom, najavila Maja Grba-Bujević

Na kritike trgovaca da mogu u kraćem vremenu od sat vremena očistiti trgovinu kaže da razmatraju i tu mjeru i njezino možebitno mijenjanje ili ukidanje.

Objavljeno

|

Maja grba-Bujević (screenshot: N1)

Maja Grba Bujević, šefica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, za N1 televiziju najavila je moguće otvaranje trgovina nedjeljom.

Kaže da će zbog dobre situacije i ukidanje te mjere biti na dnevnom redu sljedećeg tjedna. Na kritike trgovaca da mogu u kraćem vremenu od sat vremena očistiti trgovinu kaže da razmatraju i tu mjeru i njezino možebitno mijenjanje ili ukidanje.

“Zabrana rada nedjeljom bila je epidemiološka mjera koja je donesena u sasvim drugačijem trenutku od današnjih okolnosti, kada imamo jednoznamenkasti broj novooboljelih. I cilj mjere je bio jedan dan u tjednu smanjiti intenzitet mobilnosti populacije. Ako se sada epidemiološki konstatira da to više nije nužno, onda će se ta mjera ukinuti”, rekao je premijer Andrej Plenković (HDZ) u intervjuu za subotnji Jutarnji list.

Plenković osobno zagovara neradnu nedjelju. “Što se tiče nedjelje, ja sam za to da bude neradna. To je politički stav Vlade i HDZ-a”, rekao je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.