Prati nas

Vijesti

Izvor novca

Boris Lalovac: Novac iz mirovinskih fondova trošen je za isplatu minimalaca

‘Još je puno utakmica ispred nas, nema helikopterskog novca’, kaže Lalovac.

Objavljeno

|

Što trebam za otpis duga?
Boris Lalovac (foto: vlada.hr)

Nekadašnji ministar financija iz vlade Zorana Milanovića, Boris Lalovac (SDP), komentirao je za N1 aktualnu političku situaciju. Govoreći o europskim sredstvima i stavu Andreja Plenkovića kako ih je on osigurao, rekao je da Plenković ima svoju perspektivu, ali da je ta utakmica daleko od dobivene.

“U Europi se vode brojne bitke. Tko će mu to dati samo tako? Problem je bio i s euro obveznicama. Austrijanci su već stavili ogradu. Još je puno utakmica ispred nas, nema helikopterskog novca”, kaže Lalovac i pojašnjava otkuda je novac za mjere očuvanja radnih mjesta u koronakrizi došao.

“Pa došle su kroz mirovinske fondove. Taj dio novca koji je oslobodio HNB, pogledajte koliko su povukli na koje projekte, nisu koristili za plaće. Možda će dobiti naknadno. Prvi dio likvidnosti je financirala sama država”, rekao je i ustvrdio da jedan dan zatvorenog gospodarstva košta jednu milijardu kuna.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.