Prati nas

Vijesti

Izbori 2020

Milanović: ‘Možda na izbore ne izađem, a neću raditi ni predstavu s konzultacijama’

‘Lider oporbe nisam već godinama. Zadnji put sam 2003. sam izbore pratio iz dnevnog boravka. Ne mogu izbrisati što sam bio. Neću ni za koga navijati. Pitanje hoću li uopće glasati’, kaže predsjednik.

Objavljeno

|

Zoran Milanović (screenshot: SDP/Youtube)

hrvatski predsjednik Zorana Milanović u razgovoru za Novu TV objasnio je svoje stavove o ljetnim izborima te zašto je baš odabrao 5. srpnja, a ne 12. srpnja koji bi također bio u ustavnom roku. “

Mislim da je to korektan datum. Da nitko s njim nema problema. Predsjednički izbori su bili na dan kada je, baš eto kao slučajno, najveći broj građana negdje u inozemstvu. 12. srpnja je datum koji je malo prezreo. Malo je truo”, objasnio je.

“Ne mislim da je ovo najbolji trenutak za izbore”

Na pitanje misli li da je ovo najbolji trenutak za izbore, odgovorio je: “Rekao sam da ne mislim, ali tu ću stati. Rekao sam da smatram da bi trebalo, zbog bremenitosti situacije, zbog nepredvidivosti nekih događaja, imati i dalje izvršnu vlast i čekati na jesen, ne plašiti ljude novim udarom epidemije, kojeg vjerojatno neće biti ili, ako se i dogodi, nećemo reagirati ni na približno ovakav način. To je bilo moje mišljenje, ali pravo većine je da se raspusti u bilo kojem trenutku“.

Na konstataciju da će dio javnosti misliti da će izbore ‘odraditi’ s figom u džepu, s obzirom da je godinama bio vođa oporbe, rekao je da to nije tako.

“Lider oporbe nisam već godinama. Zadnji put sam 2003. sam izbore pratio iz dnevnog boravka. Ne mogu izbrisati što sam bio. Neću ni za koga navijati. Pitanje hoću li uopće glasati. Zato jer bi možda baš taj moj jedan glas mogao biti presudan”, rekao je predsjednik i zapitao se zašto bi se dovodio u situaciju da nekome govori za koga je glasao. Smatra da ne šalje krivu poruku i pozvao građane da svoja pravo iskoriste.

“Neću raditi predstavu s konzultacijama”

Milanović je rekao kako će procijeniti kome će dati mandat nakon izbora, ako pobjednik neće biti odmah jasan. “Ovdje se prije radila predstava u kojoj je predsjednik razgovarao sa svima koji ulaze u parlament. Ja to neću raditi. To na kraju, sjećam se 2015., nisu prave konzultacije. Bit ću tu malo konzervativan. Neću na razgovor primati baš do zadnjeg zastupnika koji je ušao u Sabor. To šaputanje sa svima je kod mene stvaralo određeno nepovjerenje.. Dat ću mandat onome tko bude imao 76 potpisa”, kazao je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.