Prati nas

Vijesti

Povijest

Milanović održao sat povijesti revizionistima: ‘Na današnji dan Pavelić je Mussoliniju dao najveći dio Dalmacije’

Objava na Facebooku u samo desetak minuta prikupila je tisuću lajkova. Među mnoštvom komentara brojni su oni koji odobravaju predsjednikov ‘sat povijesti’, no primjetna su i negodovanja onih koji misle da je riječ o komunističkoj propagandi.

Objavljeno

|

Zoran Milanović o mirovinama
Zoran Milanović (screenshot. HTV)

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović objavio je na službenoj Facebook stranici kratak tekst pod naslovom “Da se ne zaboravi” kojim podsjeća na grijehe zločinačkog ustaškog režima.

“Na današnji dan 1941. Ante Pavelić je Rimskim ugovorima izručio Mussoliniju najveći dio Dalmacije, u kojem je živjelo skoro 400.000 Hrvata. Svečanom činu potpisivanja u rimskoj Palazzo Venezia nazočila je cijela ustaška vlada”, napisao je Milanović.

“Da se ne bi mislilo kako je to bio samo vješt taktički manevar, po jačemu ‘iznuđeni predračun’, uz namjeru da se u prvom trenutku talijanske slabosti računi izravnaju u našu korist, svjedoče dokumenti o Pavelićevim (još galantnijim u korist fašista) izdajničkim naumima iz 1927. Punu godinu dana prije atentata na Stjepana Radića i poslanike HSS-a u Beogradu. Konstanta u misli i nedjelu. Da se ne zaboravi…” zaključuje Milanović.

Objava na Facebooku u samo prvih desetak minuta prikupila je tisuću lajkova. Među mnoštvom komentara brojni su oni koji odobravaju predsjednikov ‘sat povijesti’, no primjetna su i negodovanja onih koji misle da je riječ o komunističkoj propagandi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.