Prati nas

Mozaik

Jedinstven projekt

Proputujte svijet uz mapu zvukova prirode

Nature Soundmap je jedinstvena karta svijeta koja vam omogućuje da jednim klikom poslušate kako zvuči priroda u raznim dijelovima svijeta. Sada iz vlastitog doma možete uživati u pjevu ptica Južne Amerike ili zrikavaca na Mediteranu.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Belmore Falls, Australija (foto: Sacha Styles/Unsplash)

Zamislite da možete uživati u zvucima amazonske prašume ili pjevu ptica s Madagaskara. Sada to doista možete zahvaljujući jedinstvenom projektu Nature Soundmap koji vam omogućuje da poslušate kako zvuče razni dijelovi svijeta.

Naime, grupa profesionalnih prirodoslovaca diljem svijeta udružila se i kreirala mapu zvukova prirode – Nature Soundmap – projekt koji vam omogućuje da istražujete prirodne zvukove naše planete. Kombinirajući zvučne zapise visoke kvalitete sa satelitskim snimkama, ovaj projekt u vaše zvučnike donosi neke od najljepših, najzanimljivijih i najinspirativnijih zvukova prirode.


Zahvaljujući Nature Soundmapu možete poslušati pulsirajući zbor insekata iz tropske prašume Bornea ili se uspeti na Himalaju i opustiti uz melodije ptica koje žive na najvišoj planini svijeta.

Snimke vjerno dočaravaju iskustvo koje biste imali da zvukove prirode slušate uživo, a ako zatvorite oči lako možete zamisliti da ste doista ondje.

.

Show

Violeta iz Boljeg života je ljepotica i u 59. godini

Za Lidiju Vukičević vrijeme kao da je stalo. Ova atraktivna glumica plijeni izgledom kao i prije 30 godina dok je glumila u Boljem životu.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Sjećate li se Violete iz Boljeg života? Za zanosnom crnog uzdisali su muškarci diljem bivše države, a žene su željele izgledati poput nje. No čak ni 30 godina nakon završetka emitiranja legendarne serija, glumica Lidija Vukičević ne izgleda ništa manje zanosno.

Na svojem Instagram profilu pokazala je kako uživa na crnogorskom primorju te svojim izgledom ostavila obožavatelje bez teksta. Naime, zanosna Lidija ima 58 godina.


Naravno, pratitelji na Instagramu zasuli su je komplimentima te se požalili da bi im od prizora moglo zastati srce.

Inače, osim glumom, Lidija se bavila i politikom. 2004. se učlanila u Srpsku radikalnu stranku, a 2007. godine je postala i zastupnica te stranke u Narodnoj skupštini Srbije. Politička karijera joj je trajala do 2012. kad je skupština raspuštena, a stranka na idućim izborima nije prešla izborni prag i ušla u parlament.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP