Prati nas

Vijesti

Ugodno s korisnim

Rad u biračkom odboru dobra je prilika za jednokratnu zaradu. Jeste li se prijavili?

Podaci o gradskim i općinskim povjerenstvima (sastav, adresa, kontakt) bit će javno dostupni od 3. lipnja, čim se ta tijela imenuju, na DIP-ovoj internetskoj stranici.

Objavljeno

|

Referendum o 13. mirovini u Švicarskoj
foto: Arnaud Jaegers/Unsplash

Građani koji žele biti u biračkim odborima za parlamentarne odbore koji će se održati 5. srpnja 2020. godine, i tako zaraditi jednokratni honorar, trebaju se javiti nadležnom izbornom povjerenstvu ili političkim strankama.

Kako je objasnilo Državno izborno povjerenstvo (DIP), oni koji žele biti predsjednici odbora ne smiju biti članovi ni jedne političke stranke i trebaju biti pravnici. Ako ispunjavaju uvjete, mogu se obratiti nadležnom gradskom odnosno općinskom izbornom povjerenstvu.

Političkim strankama trebaju se javiti oni koji žele biti članovi odbora. Naime, po dva člana i zamjenika u svaki odbor određuju većinska i oporbene stranke ili koalicije, sukladno stranačkom sazivu nedavno raspuštenog Hrvatskog sabora.

Birački odbori, njih više od 6.500, imenuje se za svako biračko mjesto. Za rad u odboru, koji ne uključuje samo izborni dan, dobiva se naknada, na prošlim parlamentarnim izborima iznosila je 300 kuna po članu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.