Prati nas

Vijesti

Selo ili običaj?

Susjedi i rođaci obilazili zaraženog, više od 20 ih se zarazilo koronavirusom

U samo jednom danu broj novozaraženih povećan je za 6 puta. Razlog je neodgovorno ponašanje zbog kojeg bi otok Brač mogao završiti u karanteni.

Objavljeno

|

Brač (foto: Walter Bichler/Pixabay)

Broj novozaraženih u Hrvatskoj raste, objavljeno je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera Civilne zaštite. Naime, u protekla 24 sata registrirano je 36 novih slučajeva, od čega čak 22 dolaze s Brača. Od početka izbijanja epidemije registriran je 2.161 bolesnik. Umrlih, srećom, u protekla 24 sata nije bilo.  

“Na Braču se nalaze tri epidemiloga i ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. Navečer ćemo imati detaljniju sliku što se dogodilo. Tu se radilo o pacijentu koji se vratio iz bolnice, brojni susjedi i rođaci su ga posjetili, od njih 37 koji su bili s njim u kontaktu njih 22 je pozitivno”, kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

“Nakon ove press konferencije ćemo se dogovoriti. Dogovoreno je da dvoje epidemiologa HZJZ-a sutra ide u Split u pomoć. Ne kažemo da je potrebna pomoć jer ima dovoljan broj epidemiologa. Dogovorit ćemo se tko će sve ići za Split pomoći razriješiti ovu situaciju i koje će biti mjere. Čim dobijemo izvještaj od epidemiologa na terenu ćemo dogovoriti koje će to mjere biti”, kazao je Capak koji kao jedno od mogućnosti ističe i zatvaranje otoka u karantenu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.