Prati nas

Vijesti

Nije kao prije, ali...

U proteklom danu 5 novih infekcija, život se polako vraća u normalu. Kako će izgledati sprovodi i vjenčanja?

Jutros su na snagu stupile blaže protuepidemijske mjere pa su otvoreni frizerski saloni, saloni za masaže i fizioterapiju. Uz propisane mjere obavezne najave telefonom, otvorene su i ordinacije obiteljske te dentalne medicine.

Objavljeno

|

screenshot: MUP/Youtube

U protekla 24 sata zabilježeno 5 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na redovnoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera Civilne zaštite. “Od jučer je preminula jedna osoba, riječ je o bolesnici KBC-a Split koja je bila 1960. godište i bila je kronični bolesnik”, dodao je.

U totalu, trenutačno je potvrđeno 2.101 oboljelih od koronavirusa. Preminulo je 80 osoba, a 1.522 osoba se oporavilo.

“Na respiratoru je 15 bolesnika, oporavljenih, odnosno otpuštenih iz bolnica 594, odnosno jednu osobu više nego jučer, oporavljenih kod kuće 928, 32 osobe više od jučer što daje ukupan broj oporavljenih od 1.522 osobe”, kazao je Beroš.

Jutros su na snagu stupile blaže protuepidemijske mjere pa su otvoreni frizerski saloni, saloni za masaže i fizioterapiju. Uz propisane mjere obavezne najave telefonom, otvorene su i ordinacije obiteljske te dentalne medicine.

Prijelazni režim za vjenčanja i sprovode

Ublažene su i mjere za sprovode i vjenčanja. “Proširuje se po pitanju pogreba mjera s najuže obitelji na obitelj, nema konkretnog ograničenja broja. Ukida se zabrana dostave cvijeća i glazbenih usluga”, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva krug osoba koje mogu biti nazočne obredu se širi s najuže obitelji na obitelj i svjedoke i to se također mora provoditi uz pridržavanje mjera HZJZ-a. Zabrana održavanja svadbenih svečanosti i dalje ostaje na snazi. Donijet ćemo odluku o načinu bavljenja sportom i korištenja igrališta. Sve će biti jasno iz uputa”, objasnio je Božinović.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.