Prati nas

Vijesti

Linearan rast

Broj novozaraženih raste. Od jučer ih je 30, potvrdio je ministar Beroš

Kaže i da je pojava novooboljelih u skladu s očekivanjima s obzirom na to da je virus još uvijek prisutan.

Objavljeno

|

Vili Beroš (screenshot: Youtube)

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata 30 novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš. Kaže, to ne znači da je epidemiološka situacija značajno pogoršana.

“Broj novooboljelih raste, ali ne raste eksponencijalno”, dodao je Beroš prilikom posjete KBC-u Split. “S epidemiološkog aspekta značajna je činjenica da u jednom objektu imamo 10 oboljelih jer nije svejedno je li 10 oboljelih vezanih za jedno mjesto ili je 10 oboljelih u različitim gradovima. Ovo je bolja epidemiološka situacija”, objasnio je ministar.

“Svjedočimo tome da imamo određeni broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u zadnjih nekoliko dana, međutim, treba reći da smo po broju aktivnih slučajeva sa Slovenijom na začelju Europe. Naša epidemiološka situacija je i dalje dobra, međutim, to ne znači da se možemo opuštati, naprotiv, oprez je potreban i dalje”, upozorava.

Kaže i da je pojava novooboljelih u skladu s očekivanjima s obzirom na to da je virus još uvijek prisutan. Dodao je da sve zdravstvene ustanove moraju imati pripremljene kapacitete jer smo se otvorili turizmu i jer se mogu pojaviti nova žarišta. “Moramo biti spremni”, poručio je Beroš.

Najozbiljnija situacija jest u đakovačkom samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa. Deset sestara pozitivno je na koronavirus, ali ne zna se na koji način je došlo do zaraze. U samostanu se nalazi 180 redovnica prosječne životne dobi 69 godina.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.