Prati nas

Vijesti

Diskriminacija

DIP: Na nekim listama nema dovoljno muškaraca, slijede prekršajne prijave

Zaprimljene su 192 liste, od kojih 187 stranačkih i pet neovisnih. Na svim listama je najmanje 2.600 kandidata.

Objavljeno

|

Ana Lovrin (screenshot: N1)

U ponoć je istekao rok za predaju kandidacijskih lista za parlamentarne izbore. Državno izborno povjerenstvo sada treba provjeriti kandidate, nakon čega počinje službena kampanja.

Potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva Ana Lovrin rekla je jutros za HRT da je sutra sjednica DIP-a te da imaju rok od 48 sati, koji istječe u četvrtak u ponoć.

Lovrin je dodala ima dosta lista koje nemaju ravnomjernu zastupljenost spolova, uključujući i liste s nedovoljnom zastupljenošću muškaraca. To će se sve utvrditi u 48 sati, nakon čega slijede prekršajni prijedlozi za one liste koje nisu poštovale Zakon o ravnopravnosti spolova.

Zaprimljene su 192 liste, od kojih 187 stranačkih i pet neovisnih. Na svim listama je najmanje 2.600 kandidata. Što se tiče situacije s koronavirusom, mjere će biti objavljene u tjednu prije izbora jer se epidemiološka situacija mijenja, navela je Ana Lovrin.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.