Prati nas

Vijesti

Kraća ruta

Hod za život održat će se 27. lipnja. Osim za nerođene, hodat će se i za prava starijih

Osim u Zagrebu, manifestacija će se održati i u Rijeci, Osijeku, Splitu i Zadru, a tri nova grada su Imotski, Sisak i Slavonski Brod.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Koordinatorica zagrebačkog Hoda za život Andrea Kotnik najavila je da će se ovogodišnji Hod za život uz sve epidemiološke mjere održati u subotu 27. lipnja u Zagrebu.

Hod će ove godine imati nešto kraću rutu i, čini se, skromniju produkciju. Podsjetimo, ranijih godina hodalo se od Trga Franje Tuđmana do Trga bana Jelačića na kojem je sve kulminiralo velikim koncertom. Ove godine, povorka će u deset sati krenuti od Hrvatskog narodnog kazališta, Frankopanskom ulicom, preko Ilice do Trga Bana Jelačića, sve do Zrinjevca gdje će i završiti.

Hodat će se pod parolom “Za zaštitu života bez diskriminacije”, a organizatori ove godine žele upozoriti i na nužnost brige za starije osobe. Kotnik je rekla da su svi građani suodgovorni o tome kako se društvo, politika i zakoni odnose prema svakom životu, od začeća do smrti, i pozvala je građane da im se pridruže.

“Želimo odgovorne podsjetiti na zaštitu života i da svi imaju pravo na život, bez diskriminacije, stari, mladi, oni s većim i manjim obrazovanjem, a osobito nerođeni”, rekao je koordinator Luka Hudinčec.

Osim u Zagrebu, manifestacija će se održati i u Rijeci, Osijeku, Splitu i Zadru, a tri nova grada su Imotski, Sisak i Slavonski Brod. Datum održavanja za ove gradove bit će naknadno objavljen.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.