Prati nas

Show

Omiljena pjevačica

Jasna Zlokić: ‘Potjerali su me s pilatesa jer sam bila neozbiljna’

Jasna Zlokić otkrila je svoju malo poznatu, zaigranu stranu, ispričavši zgodu kako je potjerana sa sata pilatesa jer se nikako nije mogla usredotočiti na vježbanje.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Jasna Zlokić (screenshot: Narodni/Youtube)

Jedna od omiljenih hrvatskih pjevačica, Jasna Zlokić (65), u novom je broju magazina Glorija otkrila svoju malo poznatu, buntovnu stranu.

Ispričala je, tako, kao je doživjela priličnu neugodnost na satu pilatesa i to – vjerovali ili ne – zbog svojeg razuzdanog ponašanja.


“Išla sam jedno vrijeme na fitness, išla sam i na pilates. I onda su me potjerali jer sam bila neozbiljna. Bježala mi je lopta stalno, nisam mogla vježbati. Jurila san za tom loptom stalno. ‘Gospođo Zlokić vi meni remetite sat’, rekla mi je voditeljica. Dajte mi drugu loptu, jer ona koju sam imala mi je bježala između nogu prema drugim ženama. I tako sam cijeli pilates jurila za loptom”, ispričala je Jasna Zlokić.

Ova rođena Velolučanka najpoznatija je po svojoj legendarnoj pjesmi “Skitnica”, iako je više puta rekla kako ju ta pjesma i ne opisuje baš najbolje kao osobu s obzirom da, za razliku od Skitnice u pjesmi, ona sama više voli “mirnu luku” nego “vjetar”. Pa ipak, unatoč tome što preferira mirniji život i kućnu atmosferu, događaj s pilatesa otkriva da Jasna i nije tako samozatajna i tiha kako bi se moglo pomisliti.

Prisjetite se legendarnog hita Jasne Zlokić:

.

Show

Olja Balašević (61) pokazala zavidnu liniju i sportski duh

Olivera Balašević, supruga Panonskog mornara Đorđa i bivša profesorica tjelesnog, i sama se prihvatila pisanja. Njezin prvijenac “Planeta Dvorište” idealno je ljetno štivo.

Silvija Novak

Objavljeno

|

“Svaka čast, kakvo tijelo i kakav skok”, “Prezgodna, prkosi vremenu”, “Jednom sportašica – uvijek sportašica” – samo su neki od oduševljenih komentara koji se mogu pročitati ispod najnovije Instagram objave Olivere Balašević, supruge Đorđa Balaševića koja je prije nekoliko tjedana napunila 61 godinu.

Doista, forma gospođe Olje je besprijekorna, no stoj na rukama te skok u bazen nije izvela tek tako već se usput prisjetila i jedne anegdote iz svojeg djetinjstva:


“Kupači sa obe strane reke kao i prolaznici preko mosta bili su, naravno, šokirani. Rekoh da sam bila  žgoljava, sićušna za svoje godine, pa je bilo  pravo čudo već i to  što toliko dete uopšte ume da pliva, a skok je sve ostavio bez daha. Sve osim mene, svom srećom. U odnosu na skokove koje sam kasnije činila u životu bio je krajnje jednostavan, na noge, sa vrlo niskim koeficijentom težine, kako bi to kasnije opisao moj trener Boris Pavlov, ali tih par sekundi  ne zaboravljaju se nikad. Bila sam laka kao pero, izronila sam takoreći još zaranjujući, kao zabačeni plutani plovak, i verovatno su posmatrači bili ushićeni, ali ni slučajno nisam bila uplašena, možda tek malo razočarana što nisam duže ostala u vazduhu. Dečaci iz dvorišta propustili su moj prvi skok, što sam uostalom i htela, lukavo isplivavši posle prvog skoka na drugoj strani,  samo da im ne bi palo na pamet da me  odgovaraju od sledećeg pokušaja. Okupili su se na obali uz prateći žamor koji je najavio da sam ponovo uz Radeta na ogradi mosta, i nisam bila sigurna da li mi to mašu ili se hvataju za glavu, ali sam izronivši dobro videla kako Zoran trčeći odlazi ka kući, u nameri da bar blagovremeno prijavi mami i time najveći deo neizbežne kazne prebaci na mene.”

Prelistajte galeriju fotografija u originalnoj objavi:

Ovaj tekst dio je iz Oljine knjige autobiografskih zapisa “Planeta Dvorište” objavljene prošle godine u kojem prepričava dosad nepoznate detalje iz svojeg ne uvijek lakog djetinjstva i pokazuje da riječima barata gotovo jednako vješto kao i njezin suprug Đole.

Nekako paralelno s objavom knjige (ne prve, već prve koju je imala strpljenja napisati, kako sama kaže), Olja se priključila i društvenim mrežama, točnije Instagramu, na kojem objavljuje isječke iz svoje knjige prisjećajući se djetinjstva i mladosti u Zrenjaninu.

Tražite li idealno ljetno štivo, možda je za vas upravo „Planeta Dvorište“, a usput možete vježbati skokove u vodu po uzoru na Oliveru.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP