Prati nas

Vijesti

Reakcije

MIlanović o srednjem prstu: ‘Može biti i duhovit i vulgaran’ Bez komentara o bivšoj predsjednici

Bivša predsjednica je, podsjetimo, na izjavu Miroslava Škore da bi silovane žene s obiteljima trebale razgovarati o pobačaju, objavila fotografiju s ispruženim srednjim prstom.

Objavljeno

|

Zoran Milanović obećava otpuštanje HDZ-ovaca.
Zoran Milanović (screnshot: HRT)

Predsjednik Zoran Milanović nije želio komentirati potez bivše predsjednice, Kolinde Grabar Kitarović. Naime novinari su ga zatražili komentar poslije svečanosti dodjele letačkog znaka pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) kadetima 24. naraštaja vojnih pilota. 

“Jako dobro znate kakvi su moji stavovi, kampanja je i ja ne mogu govoriti, jer uvijek nekome dižem ili spuštam akcije. Znate moje stavove o tim pitanjima, pravo na izbore je kompleksno, žena je ta koju se pita. Poštujem konzervativne stavove, ali se s njima ne slažem”, rekao je hrvatski predsjednik.

Kaže da svojim komentarom nikome ne želi davati potporu: “Nakon što završi ova kampanja, opet ćemo o tome. Ovo je razdoblje u kojemu ja moram biti suzdržan, nakon izbora idu konzultacije, očekivat ćete da budem neutralan, a ja se na ovaj način čuvam za to.”

Kolinda Grabar-Kitarović (privatni album)

Na pitanje što kaže na činjenicu da je baš srednji prst postao simbol reakcije, predsjednik je rekao: “Srednji prst mi ne znači ništa, može biti i duhovit i vulgaran.”

Bivša predsjednica je, podsjetimo, na izjavu Miroslava Škore da bi silovane žene s obiteljima trebale razgovarati o pobačaju, objavila fotografiju s ispruženim srednjim prstom, poručivši da je “prošlo vrijeme kad je žena čekala što će ‘baja’ reći”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.