Prati nas

Vijesti

Demokrati i Hrvatski laburisti

Mrsićev izborni program: Ukidanje braniteljskih mirovina i revizija Vatikanskih ugovora

Demokrati i Hrvatski laburisti, između ostalog, žele reviziju Vatikanskih ugovora te bolje plaćen rad nedjeljom i blagdanima.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Mirando Mrsić (screenshot: Windays/Youtube)

Koalicija Demokrata i Hrvatskih laburista predstavila je izborni program “10 izazova i 10 rješenja”. Kažu, spremni su obaviti potrebna rezanja koje do sada nisu uspjele obaviti političke elite i stranke. Bez toga će, kažu, najesen iduće godine Hrvatska biti slijepo crijevo Europe.

Između ostalog, predsjednik Demokrata Mirando Mrsić najavljuje progresivno oporezivanje bogatih jer smatraju da je to jedini način da se umanje socijalne razlike između enormno bogatih i sve većeg dijela osiromašenih građana, ukidanje povlaštenih i braniteljskih mirovina, revidiranje Vatikanskih ugovora te zabranu naci-fašističkih znakova jer promiču mračno doba ljudske povijesti.


David Bregovac, predsjednik Hrvatskih laburista, istaknuo je kako se zalažu za adekvatno plaćen rad nedjeljom te najavio uvođenje najmanje 50 posto veće plaće i obvezne dane odmora nakon rada nedjeljom te modernizaciju radnog zakonodavstva. “Ako u Irskoj naši mladi građani od bruto plaće od 14.000 kn dobiju 10.000 kn neto, a kod nas samo 7.000 kn, jasno je zašto nam mladi iseljavaju. Zaštićen i pravedno plaćen radnik znači i snažnu zemlju”, kaže Bregovac.

.

Vijesti

Na Manduševcu je upaljena prva adventska svijeća

Neka nam ovo došašće bude upravo ono što treba biti – priprava za Božić u skrovitosti, razmišljanju, molitvi i beskompromisnoj brizi za drugoga, kazao je gradonačelnik.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Gradonačelnik Milan Bandić zapalio je prvu svijeću na adventskom vijencu na Manduševcu na Trgu bana Josipa Jelačića i tako označio početak adventa. Obred je predvodio mon. Zlatko Koren, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

“U godini koja je poljuljala naš osjećaj sigurnosti i koja je promijenila način na koji gledamo svijet, budimo sigurni u ovo: svi zajedno, u međusobnom pomaganju i solidarnosti, možemo iz ovog izići kao još jači i bolji ljudi”, kazao je Bandić.


“Neka nam ovo došašće bude upravo ono što treba biti – priprava za Božić u skrovitosti, razmišljanju, molitvi i beskompromisnoj brizi za drugoga. I na kraju, vratimo se još jednom na papino geslo u povodu 4. svjetskog dana siromašnih – ‘Pruži svoju ruku siromahu’, bolesnom, onom koji je na ulici, ali i svakome kome je pružena ruka potrebna – onako neumorno kako to ovih dana čine naši hvalevrijedni sugrađani”, rekao je gradonačelnik.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP