Prati nas

Show

Ima svoj mir

Životni stil Josipe Lisac: ‘Ustajem u pola jedanaest pa slušam jazz i filmsku glazbu’

Ništa ne planiram, ništa nije čvrsto zadano – sve mi ovisi o raspoloženju, kaže glazbena diva.

Objavljeno

|

Josipa Lisac (screenshot: HTV)

“Nemam osjećaj da sam stara. Svaki dan u životu je i izazov i rizik. Treba ga tako prihvatiti i naći svoj mir.” Izjavila je to za Gloriju Josipa Lisac (70), glazbena miljenica nacije i ikona stila.

Otkrila je da se iz postelje obično diže u 10 i 30, nakon čega slijedi ritualno ispijanje crnog čaja s bademovim mlijekom i medom. Doručkuje, a potom sluša jazz i filmsku glazbu te pregledava Youtube.

“Ništa ne planiram, ništa nije čvrsto zadano – sve mi ovisi o raspoloženju. Jedine fiksne stvari u mojem danu mogu biti poslovni dogovori, snimanja i koncerti”, objašnjava svoj životni stil pjevačica porijeklom iz Like.

Kaže, nakon smrti Karla Metikoša niti jedan muškarac joj nije prišao, zato što im je bilo jasno da joj to ne treba. “Svjesna sam da moja bol zbog njega nikada neće nestati, s vremenom može samo postati jača. Pripremljena sam na to da će me sutra još više boljeti. Ona curica se još negdje duboko u meni smiješi, no sve okolo je bol… Ali idem naprijed”, zaključila je ovogodišnja dobitnica Porina za životno djelo.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.