Prati nas

Vijesti

Koronavirus

Beroš je najavio jeftinije testove za one koji se žele testirati bez liječničke uputnice

Cijena testiranja RT-PCR metodom zavodima za javno zdravstvo jest oko 1.500 kuna. Pacijenti koji se testiraju ‘s uputnicom’ ne moraju platiti uslugu.

Objavljeno

|

Vili Beroš (foto: HDZ/Youtube)

Ministar zdravstva i član Nacionalnog stožera Civilne zaštite Vili Beroš izvijestio je putem Facebooka da će država pokušati osigurati jeftinije testove za one građane koji se žele testirati na koronavirus, bez obzira što za to ne postoje medicinske indikacije.

“Testiranje na Covid-19 za sve hrvatske građane, kod kojih prema procjenama liječnika postoje indikacije, u potpunosti je besplatno. U Hrvatskoj se koristi jedan od najboljih testova s vrlo visokim postotkom pouzdanosti. On jest nešto skuplji, ali važna nam je točnost rezultata. Za sve građane koji se, zbog svojih potreba, žele testirati, pokušat ćemo osigurati što prihvatljivije cijene testiranja”, objavio je Beroš.

Podsjetimo, cijena testiranja RT-PCR metodom zavodima za javno zdravstvo jest oko 1.500 kuna. Pacijenti koji se testiraju “s uputnicom” ne moraju platiti uslugu.

Oglas

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.