Prati nas

Vijesti

Komentar

Jadranka Kosor o potopu SDP-a: Bernardiću bi bilo bolje da je na izbore išao bez Hrelje

‘Neke od stranaka koje je Bernardić sakupio, niti imaju infrastrukturu, niti ikome nešto znače, niti što mogu donijeti, navodi Kosor.

Objavljeno

|

Davor Bernardić i Silvano Hrelja (foto: mv)

Ako je vjerovati izlaznim anketama, Restart koalicija prevođena predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem, pretrpjela je težak poraz.

Razloge tomu nekadašnja premijerka i šefica HDZ-a Jadranka Kosor traži i u Bernardićevim koalicijskim partnerima, primjerice Goranu Aleksiću iz Snage ili Silvanu Hrelji iz Hrvatske stranke umirovljenika.

Da je Bernardić donio krive odluke, kazala je za N1 televiziju: “Prije dva mjeseca sam govorila o sinergiji koju donosi Restart koalicija. Prva istraživanja su pokazala da nema sinergije, a to se sada bjelodano pokazuje. Neke od stranaka koje je Bernardić sakupio, niti imaju infrastrukturu, niti ikome nešto znače, niti što mogu donijeti.”

Izborili su fotelju za sebe

Kosor obrazlaže da se radi o pojedincima koji su na izborima samo izborili radno mjesto u Saboru za sebe i to na SDP-ovoj listi, ali i da ne donose snagu, teren i sinergiju kojom obiluje HDZ. “Primjerice, što je donio gospodin Aleksić? Ništa, samo sebe. Apsolutno i gospodin Hrelja. To je čovjek koji je bio u mnogim koalicijama. Bio je i u koaliciji s HDZ-om kad sam preuzela Vladu. Kad se činilo da je bolje da se pred izbore prikloni nekom drugom, napustio je Vladu, kao i Darinko Kosor. Tada zamalo nije pala vlada, a da se to dogodilo, ne bismo završili pregovore s Europskom unijom”, prisjetila se Kosor.

Bivša premijerka kaže da bi Bernardiću bilo puno bolje da je SDP na izbore izašao sam ili da tu i tamo ima nekakvu “točkastu koaliciju” poput HDZ-a. “Uvođenjem tih i tolikih u parlament na SDP-ovim listama, otvorio si je prostor za nove preletača. A to je neuralgična točka SDP-a”, zaključuje Kosor.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.