Prati nas

Mozaik

Najbolje tek dolazi!

Silvano Hrelja postaje umirovljenik: Ovo je moj oproštaj od Sabora

Prije dvije godine je izrekao i proročanstvo o budućnosti umirovljeničke političke scene u Hrvatskoj: Prije će se Sjeverna i Južna Koreja udružiti nego umirovljeničke stranke.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja hvali Plenkovića.
Silvano Hrelja

Nezavisni saborski zastupnik Silvano Hrelja, koji je u parlament ušao kao zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika, danas se oprostio od zastupničke karijere.

U obraćanju biračkom tijelu, umirovljenicima, istaknuo je da je u Saboru zastupao njihove interese koliko god je bilo moguće. Posebno je istaknuo projekt obiteljskih mirovina koji ga posebno raduje i pokazuje da se povjerenje umirovljenika u njegov rad isplatilo. “Ovo je moj oproštaj od ovih kluba, sabornice, od vas, od institucije koju cijenim kao rijetko tko”, kazao je Hrelja.

Podsjetimo, prije dvije godine je za Jutarnji lista najavio da će se po završetku saborskog mandata prestati aktivno baviti politikom i otići u mirovinu. Iako ima pravo na povlaštenu saborsku mirovinu, kazao je da iz moralnih razloga to neće iskoristiti, nego će ići u svoju običnu radničku mirovinu stečenu na temelju 44 godine staža. Mirovina će mu, otkriva, biti tek nešto malo niža od povlaštene dužnosničke.

Danas je pak za 24 sata kazao da još uvijek ima strasti za politikom. “Ali ne u ovoj politici. Možda ima i drugih politika, kroz civilno društvo ili umirovljeničke udruge. Ipak moja najbolja politika su moji unuci, obitelji, masline. Vidjet ćemo hoće li mi nedostajati ovo sve skupa. Moram priznati da ovaj prelazak nije jednostavan i da će najlakše biti zaposliti ruke, ali glavu će biti malo teže zaposliti na nekim drugim područjima”

Prije dvije godine je izrekao i proročanstvo o budućnosti umirovljeničke političke scene u Hrvatskoj: “Prije će se Sjeverna i Južna Koreja udružiti nego umirovljeničke stranke u Hrvatskoj.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.