Prati nas

Vijesti

Divljaštvo

Malog princa su uništili Bad Blue Boysi, baš na tom mjestu žele naslikati još jedan svoj grafit

Dečko je 2016. dao napraviti grafit curi za rođendan. Pozvao je autore iz Novog Sada. Tada mural nije imao dozvolu, sad je ima. Oni su to radili po noći, skrivali se…

Objavljeno

|

foto: Siniša Bogdanić

Nestanak Malog princa uznemirio je stanovnike zagrebačke Dubrave kojima je šareni mural uljepšavao prolazak sivim podvožnjakom. Grafit je nestao pod novim slojem boje, a krivci za to su, kažu u Mjesnom odboru Čulinec, dečki iz Kluba navijača Dinama, javlja Dnevnik.hr.

Njima je Mjesni odbor dopustio izradu grafita u podvožnjaku, ali pod uvjetom da ne diraju postojeće grafite, to jest Malog princa. No “nisu bili fer i prefarbali su ga na svoju ruku”, kazala je predsjednica Vijeća mjesnog odbora Čulinec Branka Budimir, koja najavljuje da će Princa vratiti čim to dopuste prilike. Navijači Dinama također su se obvezali prijaviti početak radova, ali ni to nisu učinili. Poslali smo upit Klubu navijača Dinama, no do objave ovog članka nije došao odgovor.

Vandali su prijavljeni policiji

Brisanje murala prijavljeno je policiji koja će postupati po rješenju koje im je dostavio Mjesni odbor. Budimir je već u kontaktu s organizatorom murala kako bi se napravio novi Mali princ, ali ovog puta na istočnoj strani podvožnjaka. S Bad Blue Boysima se ne misle svađati. “Svakako ćemo ga vratiti. Mali princ je dio Čulinca i dio Dubrave”, kazala je za Dnevnik.hr.

Oglas

Sretna ljubavna priča

Budimir je otkrila i kako je nastao mural Malog princa 2016. godine. Otkad se pojavio na zidu podvožnjaka postao je dio gradske urbane kulture poput Hendrixova mosta, no dosad se nije znalo kako je tamo dospio.

“Dečko je 2016. dao napraviti grafit curi za rođendan. Pozvao je autore iz Novog Sada. Tada mural nije imao dozvolu, sad je ima. Oni su to radili po noći, skrivali se… U kontaktu sam s organizatorom da pozovemo dečke da dođu i naprave novi grafit. Kako su iz Novog Sada, to je zbog koronavirusa sad otežano, ali čim se stvore uvjeti, dovest ćemo ih da nam vrate Princa”, kazala je Budimir. “Priča je još ljepša jer su njih dvoje završili zajedno, a djevojka je sad i trudna”, dodala je predsjednica Mjesnog odbora.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.