Prati nas

Vijesti

COVID-19

Rekord: U Hrvatskoj 116 novih slučajeva koronavirusom! Beroš: ‘Poslijepodne nove mjere’

Za sada još uvijek neće biti restrikcija i zabrana, već slijede selektivne i ciljane mjere.

Objavljeno

|

Vili Beroš (screenshot: Youtube)

U protekla 24 sata zabilježeno je 116 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1038, izvijesti je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima su 104 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru četiri pacijenta. Dvije osobe su preminule u posljednja 24 sata.

Zbog sve većeg broj oboljelih, ministar zdravstva Vili Beroš najavio je nove mjere o kojima će se detaljnije znati već danas poslijepodne. 

“Isto tako zbog sigurnosti u RH, a s obzirom na komentare da bi se maske trebale više upotrebljavati, donijet ćemo novu uputu oko korištenja maski u djelatnostima za koje smo procijenili da predstavljaju najveći rizik za infekciju”, dodao je. Radi se o ugostiteljstvu i trgovinama, pojasnio je Beroš. Detalje će još dogovoriti s pravnim službama

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.