Prati nas

Vijesti

S mladih na stare

Ministar Beroš: ‘Očekujemo porast broja oboljelih starijih osoba’

‘Dolazi jesen i moramo biti epidemiološki spremni za nju’, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Vili Beroš (foto: HDZ/Youtube)

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno rekordnih 265 slučajava novih infekcija koronavirusom pa je u zemlji aktivno oboljelih 1.841. Umrla je jedna osoba, dok je ukupnih fatalnih ishoda 169.

“Dolazi jesen i moramo biti epidemiološki spremni za nju”, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš za Novu TV. Objašnjava, mladi vraćaju kućama na kontinent i moraju biti svjesni da mogu zaraziti svoje starije članove obitelji.


“Poglavito bi to bilo nezgodno ako bi prenijeli na svoje starije, na bolesne, na imunokompromitirane ukućane, tada bi klinička slika mogla postati nešto lošija”, rekao je ministar.

“S obzirom na okolnosti očekujemo da će u narednih tjedan ili dva porasti broj starijih oboljelih”, izjavio je Beroš.

.

Vijesti

Na Manduševcu je upaljena prva adventska svijeća

Neka nam ovo došašće bude upravo ono što treba biti – priprava za Božić u skrovitosti, razmišljanju, molitvi i beskompromisnoj brizi za drugoga, kazao je gradonačelnik.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Gradonačelnik Milan Bandić zapalio je prvu svijeću na adventskom vijencu na Manduševcu na Trgu bana Josipa Jelačića i tako označio početak adventa. Obred je predvodio mon. Zlatko Koren, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

“U godini koja je poljuljala naš osjećaj sigurnosti i koja je promijenila način na koji gledamo svijet, budimo sigurni u ovo: svi zajedno, u međusobnom pomaganju i solidarnosti, možemo iz ovog izići kao još jači i bolji ljudi”, kazao je Bandić.


“Neka nam ovo došašće bude upravo ono što treba biti – priprava za Božić u skrovitosti, razmišljanju, molitvi i beskompromisnoj brizi za drugoga. I na kraju, vratimo se još jednom na papino geslo u povodu 4. svjetskog dana siromašnih – ‘Pruži svoju ruku siromahu’, bolesnom, onom koji je na ulici, ali i svakome kome je pružena ruka potrebna – onako neumorno kako to ovih dana čine naši hvalevrijedni sugrađani”, rekao je gradonačelnik.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP