Prati nas

Vijesti

S mladih na stare

Ministar Beroš: ‘Očekujemo porast broja oboljelih starijih osoba’

‘Dolazi jesen i moramo biti epidemiološki spremni za nju’, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Objavljeno

|

Vili Beroš (foto: HDZ/Youtube)

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno rekordnih 265 slučajava novih infekcija koronavirusom pa je u zemlji aktivno oboljelih 1.841. Umrla je jedna osoba, dok je ukupnih fatalnih ishoda 169.

“Dolazi jesen i moramo biti epidemiološki spremni za nju”, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš za Novu TV. Objašnjava, mladi vraćaju kućama na kontinent i moraju biti svjesni da mogu zaraziti svoje starije članove obitelji.

“Poglavito bi to bilo nezgodno ako bi prenijeli na svoje starije, na bolesne, na imunokompromitirane ukućane, tada bi klinička slika mogla postati nešto lošija”, rekao je ministar.

“S obzirom na okolnosti očekujemo da će u narednih tjedan ili dva porasti broj starijih oboljelih”, izjavio je Beroš.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.