Prati nas

Aktivno starenje

zabava u doba korone

Seniori rekreirali legendarne omote albuma

Jedan je zaposlenik doma umirovljenika iz Engleske osmislio sjajnu aktivnost za svoje korisnike: snimili su seriju fotografija na kojima rekreiraju neke od najpoznatijih omota albuma na svijetu.

Objavljeno

|

foto: Robert Speker/Twitter

Korisnicima domova umirovljenika diljem svijeta, zbog koronavrusa je već mjesecima ograničeno kretanje i druženje s obitelji i prijateljima. Upravo to je potaklo Roberta Spekera, koordinatora aktivnosti u domu umirovljenika Sydmar Lodge u Engleskoj da osmisli zanimacije koje će zabaviti njegove korisnike i održati im dobro raspoloženje.

Najnovija aktivnost bila je rekreiranje poznatih omota albuma, no ovaj put sa seniorima u glavnoj ulozi. Ovi kreativni i zanimljivi uratci objavljeni su na društvenim mrežama, a o samom projektu, Speker je kazao:

“Osmislio sam ovaj projekt da razveselim korisnike doma i mislim da su sami modeli, ali i njihove obitelji bili oduševljeni. Fotografije su tako dobro ispale da su ih čak i njihovi unuci podijelili na društvenim mrežama. Rizik od Covida-19 je još uvijek jako velik, pa je jako važno da se korisnici doma umirovljenika imaju čime baviti i zabaviti.”

Neki od legendarnih omota albuma koji su dobili svoju novu, senior verziju su Adelin album 21, koji se sad, prigodno, zove Vera 93, zatim poznati albumi Davida Bowiea, Brucea Springsteena, The Clash, Blink 182 i mnogi drugi. Omoti albuma rekreirani su s nevjerojatnom pažnjom za detalje.

Pogledajte…

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.