Prati nas

Show

Praktična pomoć

Slavni kompozitor Andrew Lloyd Webber (72) sudjeluje u testiranju cjepiva

Iako u godinama, Webber kojega mnogi smatraju najuspješnijim kompozitorom svih vremena, želi pomoći mlađim kolegama umjetnicima.

Objavljeno

|

Andrew Lloyd Webber (screenshot: NBC)

Proslavljeni kompozitor i autor najizvođenijih mjuzikala, Andrew Lloyd Webber, sudjeluje u kliničkom ispitivanju Oxfordskog cjepiva protiv koronavirusa. Kaže, učinit će sve da bi se kazališta otvorila, a umjetnici sigurno vratili na posao.

Izvedbene umjetnosti najžešće su pogođene koronakrizom pa su mnogi umjetnici ovaj čin s oduševljenjem prihvatili. “Hvala vam. Nevjerojatno je kako predvodite”, napisao mu je putem Twittera glumac Jeremy Secomb. “Vi, gospodine, dajete nam tako potrebnu nadu i pomoć. Hvala vam iz dubine srca”, komentirala je glumica Jennie Dale.

Podsjetimo, Mačke, Fantom Opere, Jesus Christ Superstar i Evita samo su neka od Webberovih ostvarenje. Napisao je jedan rekvijem i glazbu za dva filma (The Odessa File i Gumshoe). Jedan je od najuspješnijih britanskih umjetnika, koji je osvojio brojna priznanja – 7 nagrada Tony (za predstave na Broadwayu), 3 Grammyja (za glazbu), 6 nagrada Laurence Olivier (kazališna nagrada), Oscar (za film), Emmy i Zlatni Globus. Svojim djelima provocirao je javnost i mijenjao glazbeni svijet.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.