Prati nas

Vijesti

Nova mjera

Stožer na deset dana ograničava radno vrijeme klubova i kafića

Novozaraženi koronavirusom sve su mlađi pa je stožer odlučio ograničiti rad zatvorenih prostora u kojima se okupljaju mladi.

Objavljeno

|

foto: Maurício Mascaro/ Pexels

Zbog naglog porasta broja novozaraženik koronavirusom (180 infekcija u 24 sata), Nacionalni stožer Civilne zaštite odlučio je novom mjerom ograničiti rad ugostiteljskih objekata koji su prepoznati kao rasadnici epidemije.

Navedenom odlukom ograničeno je radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz kategorije “barovi”, kao što su noćni klubovi, noćni barovi, disco-barovi, caffe barovi i sl. koji smiju raditi najduže do 24 sata. Navedena mjera počinje se primjenjivati od 14. kolovoza i bit će u primjeni 10 dana.

”Jučer smo objavili da epidemiološka služba sa sanitarnom inspekcijom ima mogućnost privremeno zavoriti klub, a danas je stožer donio odluku koja će na snagu stupiti sutra i vrijediti idućih 10 dana o ograničenju radnog vremena noćnih klubova, barova, caffea”, rekao je šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak ispred sjedišta MUP-a za Novu TV.

”Moram istaknuti nekoliko činjenica o ovih 180 novozaraženih. To je još mlađa dobna skupina nego jučer, u prosjeku 31 godina. Većina njih se može povezati s okupljanjima na Jadranskoj obali”, istaknuo je Capak. Naglasio je kako će nadležne inspekcije nastaviti kontrolirati ugostiteljske objekte i njihov rad.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.