Prati nas

Vijesti

Zabrinjavajuće

U Hrvatskoj opasno raste broj zaraženih koronavirusom

Iznenadile su i mene brojke jer ujutro nisu bile takve, međutim, naknadno je još nekoliko podataka došlo iz određenih žarišta, kaže ministar Beroš.

Objavljeno

|

Vili Beroš

U protekla 24 sata zabilježeno je 255 novih slučajeva infekcije koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.689.

Među njima je 127 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata. Ukupno preminulih je 168. U protekla 24 sata testirano je 2.397 osoba.

“Iznenadile su i mene brojke jer ujutro nisu bile takve, međutim, naknadno je još nekoliko podataka došlo iz određenih žarišta. Razmišljamo o svim elementima i trudimo se naći način kako to zaustaviti”, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš za N1.

Slovenska vlada je Hrvatsku stavila na crvenu listu zemalja, što znači 14-dnevnu karantenu po povratku iz Hrvatske u Sloveniju. Hrvatska će od subote biti i na crvenoj listi Velike Britanije. Na toj listi završavaju sve države koje imaju više od 20 zaraženih na 100.000 stanovnika. Hrvatska ih, izvijestio je London, ima 29 na 100.000 stanovnika.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.