Prati nas

Vijesti

Tehničke poteškoće

Zbog kvara na HT-ovoj mreži ne rade fiksni telefoni, Hitnu zovite na mobitel

Nešto poslije 10 sati došlo je do kvara na HT-ovoj mreži zbog čega ne rade telefoni. U slučaju da zatrebate Hitnu pomoć ili vatrogasce, otvoreni su brojevi mobilnih telefona.

Objavljeno

|

foto: bigStock

Ako ste danas pokušali nekoga nazvati na fiksni broj telefona i u tome niste uspjeli, ne radi se o nekakvom kvaru vašeg uređaja već je došlo do tehničkih poteškoća na čitavoj mreži Hrvatskog telekoma. Privatni pozivi moći će malo pričekati, no problem je u tome što ne rade niti brojevi Hitne pomoći, vatrogasaca i ostalih hitnih službi.

Iz Grada Zagreba su zato izvijestili da su otvorene posebne linije mobilnih telefona na kojima možete, ako vam zatreba, dobiti dežurnog liječnika ili koju drugu dežurnu službu.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo pozivaju građane koji zatrebaju Hitnu pomoć da koriste brojeve mobitela: 091 41 00 230 i 091 41 00 235, umjesto telefonskog broja 194, odnosno 112.

Iz Grada Zagreba također javljaju da sve fiksne telefonske linije zagrebačkih vatrogasaca trenutno nisu dostupne te da ih građani u slučaju hitnosti mogu dobiti na brojeve 091 48 96 662 i 091 48 96 664.

Iz HT-a poručuju da su njihove ekipe na terenu i užurbano rade na uklanjanju kvara.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.