Prati nas

Vrijeme danas

26. 10. 2020.

Djelomice sunčano uz pogoršanje biometeoroloških prilika

Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane nepovoljnim utjecajem vremena.

Objavljeno

|

Dieter Ludwig Scharnagl/Pixabay

Hrvatska danas

Djelomice sunčano, a uz prolazno više oblaka lokalno malo kiše može pasti na sjevernom Jadranu i u gorju. Ujutro na kopnu ponegdje magla i niski oblaci, osobito na istoku zemlje. Puhat će umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Mjestimice olujni udari prijepodne u središnjim i gorskim predjelima, popodne na moru. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 22 °C.

Zagreb danas

Djelomice sunčano uz umjeren jugozapadni vjetar, sredinom dana na udare i jak, a u okolnom gorju može biti i olujnih udara. Najviša dnevna temperatura između 19 i 21 °C.

Biometeorološka prognoza

S približavanjem novog frontalnog poremećaja sa zapada biometeorološke prilike će se pogoršavati tijekom dana. Meteoropati se mogu žaliti na umor, slabiju koncentraciju, razdražljivost i glavobolju. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane nepovoljnim utjecajem vremena.

Izgledi vremena od 27 . 10. 2020. do 29. 10. 2020.

U utorak prolazno naoblačenje s kišom, na Jadranu i pljuskove s grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženi. Od srijede stabilnije i sunčanije, na kopnu uz jutarnju maglu i niske oblake, moguće i dugotrajne. Na kopnu će umjeren južni i jugoistočni vjetar okrenuti na sjeverni i oslabjeti. Na Jadranu u utorak jako jugo u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak i buru. Temperatura malo niža ili bez znatnije promjene.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.