Prati nas

Vrijeme danas

20. 1. 2021.

Djelomice sunčano, temperature će rasti do 13 stupnjeva

Biometeorološke prilike će u središnjim i istočnim predjelima zemlje biti razmjerno povoljne.

Objavljeno

|

Tko će dobiti uskrsnicu?
Zadar (foto: Ivan Vuksa/Pixabay)

Hrvatska danas

Djelomice sunčano uz povremeno povećanu naoblaku, mjestimice s kišom ponajprije na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu, te u Gorskom kotaru i Lici, a samo u najvišem gorju može biti susnježice i snijega. Puhat će uglavnom umjeren, u gorskim i središnjim predjelima mjestimice jak jugozapadni vjetar, a u Dalmaciji jugo. Najviša temperatura zraka uglavnom između 9 i 13 °C, u gorskim krajevima i malo niža.

Zagreb danas

Djelomice sunčano uz povremeno povećanu naoblaku, osobito tijekom jutra. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, u okolnom gorju će biti jak s olujnim udarima. Najviša temperatura zraka oko 10 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u središnjim i istočnim predjelima zemlje biti razmjerno povoljne. Uz porast temperature zraka u odnosu na hladnoće proteklih dana, mnogi će se ljudi osjećati nešto bolje. Ipak, približavanje frontalnog poremećaja uz izražen jugozapadni vjetar tijekom dana može kod meteoropata doprinijeti glavobolji i razdražljivosti te pojačati tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici. Tegobe će biti nešto izraženije na krajnjem jugu zemlje. Na sjevernom Jadranu te u Lici i Gorskom kotaru biometeorološki utjecaj će biti nepovoljan. Savjetuje se izbjegavanje suvišnih napora i redovito uzimanje terapije.

Izgledi vremena od 21 1. 2020. do 23. 1. 2021.

U unutrašnjosti promjenljivo do pretežno oblačno, uz najviše sunčanog vremena na krajnjem istoku. U četvrtak mjestimice kiša u gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije, a zatim gotovo posvuda, uz obilnu oborinu osobito u gorju. Puhat će umjeren do jak, mjestimice u Gorskome kotaru u četvrtak i petak i olujan jugozapadnjak. Iznadprosječno toplo. Na Jadranu pretežno oblačno mjestimice s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Lokalno i obilna oborina, osobito na sjevernom dijelu. Vrlo vjetrovito, uz jako i olujno jugo i južni vjetar. Rezmjerno toplo.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.