Prati nas

Vrijeme danas

17. 1. 2021.

Pretežno oblačno, duž obale malo snijega, umor i loše raspoloženje za meteoropate

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno nepovoljne.

Objavljeno

|

foto: freestocks/Unsplash

Hrvatska danas

Pretežno oblačno, u unutrašnjosti mjestimice uz slab snijeg, uglavnom u istočnim i gorskim predjelima. Na Jadranu će biti kiše, najprije na sjevernom dijelu, od sredine dana i u Dalmaciji, a češća će biti na otocima, dok će duž obale pasti i malo snijega. Popodne i osobito navečer smanjenje naoblake. Vjetar na kopnu slab, a u sjevernim i istočnim krajevima umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će vjetar biti slab i umjeren jugoistočni i istočni, a navečer će okrenuti na buru koja će jačati. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od -2 do 3, na Jadranu između 3 i 7 °C.

Zagreb danas

Pretežno oblačno, u prvom dijelu dana uz mogućnost za malo snijega, a poslijepodne su moguća kraća sunčana razdoblja. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 2, na Sljemenu oko -6 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno nepovoljne. Zbog umjerene opasnosti od hladnog vala u većem dijelu zemlje savjetujemo adekvatnu zaštitu od hladnoće, a srčanim i plućnim bolesnicima izbjegavanje izlazaka na otvoreno u najhladnijem dijelu dana. Neki se meteoropati mogu žaliti na umor i slabije raspoloženje.

Izgledi vremena od 18. 1. 2020. do 20. 1. 2021.

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Od utorka porast naoblake, na Jadranu uz mjestimice malo kiše, a u gorju i snijega. Vjetar slab i umjeren jugozapadni. Na Jadranu će umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak slabjeti, u utorak okrenuti na jugozapadnjak, potom jugo koje će tijekom srijede jačati. Još početkom tjedna ujutro razmjerno hladno, a danju temperatura zraka u porastu.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.