Prati nas

Vrijeme danas

21. 1. 2021.

Djelomično sunčano do oblačno uz temperaturu do 15°C, jugo će izazivati glavobolju

Biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, a nepovoljne u Lici i Gorskom kotaru te uz Jadran.

Objavljeno

|

foto: FMedic/Pixabay

Hrvatska danas

Na Jadranu i područjima uz njega umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito u Gorskom kotaru i Lici te u unutrašnjosti Dalmacije. U središnjim i istočnim predjelima djelomice sunčano. Bit će razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadnjak, u gorju ponegdje s olujnim udarima, a na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 15 °C, samo u gorskim predjelima malo niža.

Zagreb danas

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, vjetrovito te iznadprosječno toplo. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, u okolnom gorju mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, a nepovoljne u Lici i Gorskom kotaru te uz Jadran. Uz razmjerno visoke temperature zraka za ovaj dio godine, izražen jugo na Jadranu i jugozapadnjak u unutrašnjosti meteoropati se mogu žaliti na glavobolju, razdražljivost i slabiju koncentraciju. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će izraženije. Savjetuje im se izbjegavanje suvišnih napora i redovito uzimanje terapije.

Izgledi vremena od 22 1. 2020. do 24. 1. 2021.

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom i lokalno obilnom na Jadranu i u predjelima uz njega, osobito tijekom petka i subote. Uz zahladnjenje tijekom nedjelje kiša će u unutrašnjosti prelaziti u susnježicu i snijeg. Bit će razmjerno vjetrovito uz umjeren i jak, lokalno i olujan jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu i jugo. U nedjelju će vjetar okretati na sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu će zapuhati bura i sjeverozapadnjak. Razmjerno toplo, osobito u unutrašnjosti, a u nedjelju pad temperature.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.