Prati nas

Vijesti

ministar zdravstva

‘Događa se ono na što smo upozoravali, ali novog zatvaranja neće biti’

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako se svugdje u Europi pooštravaju mjere, no da vjeruje kako novo zatvaranje kod nas neće biti potrebno.

Objavljeno

|

Vili Beroš (screenshot: Youtube)

Ministar zdravstva Vili Beroš gostovao je u programu N1 televizije te kazao da je današnji dan s nova 363 oboljela i pet umrlih od covida-19, drugi najgori dan otkako traje pandemija. Beroš također kaže kako misli da novog zatvaranja neće biti.

“Mišljenja sam da lockdowna neće biti. Sada ciljamo na mjere, ciljane, sukladno situaciji. Ako pogledate EU, svi pooštravaju mjere… možda ćemo morati i mi – kazao je Beroš i dodao kako se sada događa ono što se predviđalo dolaskom hladnijeg vremena.

“Svjedoci smo da su mikrožarišta određena obiteljska druženja ili manja ili veća javna okupljanja u zatvorenom ili otvorenom prostoru na manjoj distanci. Oni ljudi koji osjećaju blage respiratorne tegobe, kašalj, bol u grlu, smetnje disanja, trebali bi izbjegavati takva okupljanja”, rekao je Beroš i dodao da “bez covida takvi simptomi nisu bili alarmantni”, ali da je sada bitno drugačije.

“Posljednja okupljanja, posebno u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji, pokazala su da je to sada modalitet širenja virusa. Svi oni koji rade s npr. djecom, posebno ako su ona rizična, moraju imati maske. U dvije županije imamo primjer da su postupali bez maski pred svojim korisnicima usluga”, kazao je Beroš.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.