Prati nas

Vrijeme danas

23. 10. 2020.

Još danas sunčano, a već sutra pogoršanje vremena, meteoropati će se osjećati dobro

Objavljeno

|

foto: Maddy/Unsplash

Hrvatska danas

U većini krajeva pretežno sunčano i toplo, ujutro s maglom uglavnom u Posavini. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru povremeno više oblaka i mjestimice malo kiše. Poslijepodne i osobito prema večeri porast naoblake sa zapada. Puhat će umjeren, na zapadu unutrašnjosti ponegdje i jak jugozapadnjak s olujnim udarima, a na Jadranu jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 °C.

Zagreb danas

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo, a od sredine dana porast naoblake. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, na udare i jak, u okolnom gorju bit će i olujnih udara. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Većina meteoropata i kroničnih bolesnika će se osjećati dobro, imati primjerenu radnu koncentraciju i biti dobrog raspoloženja. Prema kraju dana najosjetljiviji meteoropati mogu osjećati umor i manje tegobe kao posljedicu razmjerno visokih dnevnih temperatura ali i približavanja frontalnog poremećaja sa zapada.

Izgledi vremena od 24 . 10. 2020. do 26. 10. 2020.

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom i vjerojatnijom u subotu na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti. Ponegdje su mogući grmljavinski pljuskovi te lokalno obilna oborina, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega. U nedjelju poslijepodne i osobito u ponedjeljak bit će duljih sunčanih razdoblja, a kiša će biti rjeđa pojava. Slab do umjeren jugozapadnjak, uz obalu i jugo u nedjelju će okrenuti na sjeverac i buru, a podno Velebita ojačati. U ponedjeljak će ponovno zapuhati umjeren i jak jugozapadnjak i jugo. Temperatura zraka bez većih promjena tijekom razdoblja.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.