Prati nas

Vrijeme danas

15. 10. 2020.

Kiša i vjetar; meteoropatima se savjetuje veći oprez pri obavljanju opasnih poslova

Kroničnim bolesnicima će biti znatnije otežano podnošenje njihovih bolesti, a moguća je povećana osjetljivost na bolove, osobito na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma.

Objavljeno

|

foto: Steve Art/Pixabay

Hrvatska danas

Umjereno do pretežno oblačno, kišovito i na Jadranu vjetrovito. Mjestimice će biti obilne kiše, osobito na Jadranu i u krajevima uz Jadran gdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Najmanje kiše očekuje se na istoku Hrvatske. Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i istočni i jugoistočni. Na Jadranu jako jugo u okretanju na južni i jugozapadni vjetar, a na dijelu sjevernog Jadrana bura. Prema kraju dana vjetar u slabljenju. Temperatura zraka u unutrašnjosti između 8 i 13, na istoku i do 16, a na Jadranu uglavnom od 15 do 20 °C.

Zagreb danas

Oblačno, povremeno s kišom. Puhat će većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka uglavnom između 8 i 12 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne u cijeloj zemlji. Glavobolja, nervoza, smanjena koncentracija i slabiji radni učinak mogući su kod meteoropata. Preporuča se veći oprez pri obavljanju složenijih i opasnih poslova. Kroničnim bolesnicima će biti znatnije otežano podnošenje njihovih bolesti, a moguća je povećana osjetljivost na bolove, osobito na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.