Prati nas

Vijesti

Smrad u središtu grada

Lokve urina oko nacionalnog teatra, smeće i žvrljotine: Je li ovo novo normalno?

Nakon potresa 22. ožujka mladi su se počeli okupljati oko HNK. Okupljanje je intenzivirano ograničavanjem rada noćnih klubova i kafića.

Objavljeno

|

foto: Filip Filipović/Pixabay, Kristijan Beluhan/Facebook

Član ansambla Opere Hrvatskog narodnog kazališta Kristijan Beluhan objavio je na Facebooku niz fotografija koje pokazuju što se noću događa na najreprezentativnijem gradskom trgu – Trgu Republike Hrvatske.

Lokve urina, izmet, žvrljotine na fasadi, razbijeni prozori i gomila smeća posljedica su nove gradske navade prema kojoj se mladi, nakon zatvaranja lokala, noću okupljaju oko zgrade Hrvatskog narodnog kazališta. Zdanje je to koje je svoja vrata otvorilo davnog 4. listopada 1834., u čast imendana cara Ferdinanda I, a pred čijim ulazom od 1912. godine stoji Meštrovićev Zdenac života, jedan od ključnih simbola metropole.

Podsjetimo, nakon potresa 22. ožujka mladi su se počeli okupljati oko HNK, a samo je okupljanje intenzivirano ograničavanjem rada noćnih klubova i kafića. Sociolozi su ovaj fenomen nazvali i svojevrsnim melting potom, budući da se na jednoj koti okupljaju sve gradske supkulture; od rokera do folkera, od Bad Blue Boysa do hipstera.

“Vidim, dosta se piše, al’ ovo je realno. Jad i bijeda. Slika neodgoja i nekulture”, napisao je uz fotografije Beluhan.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.