Prati nas

Vrijeme danas

12. 10. 2020.

Oblačno, kiša i vjetar. Kronični bolesnici mogu osjećati pojačane tegobe

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne u cijeloj zemlji. Meteoropati se mogu žaliti na glavobolju, slabiju koncentraciju i bolove na mjestima ranijih ozljeda.

Objavljeno

|

foto: Pexels

Hrvatska danas

Umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, a u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom, osobito na južnom dijelu. Oborina će biti češća na istoku i jugu zemlje, gdje lokalno može biti obilna. U Istri uglavnom bez oborine uz sunčana razdoblja. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni. Na većem dijelu Jadrana umjerena do jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim, a na južnom još prijepodne jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 13, na Jadranu od 14 do 18 °C.

Zagreb danas

Umjereno do pretežno oblačno povremeno s kišom, uglavnom u prvom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura zraka od 9 do 12 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne u cijeloj zemlji. Meteoropati se mogu žaliti na glavobolju, slabiju koncentraciju i bolove na mjestima ranijih ozljeda. Pojačane tegbe mogu biti prisutne i kod kroničnih bolesnika, osobito reumatičara i srčanih bolesnika. Izraženije tegobe osjećat će meteoropati i kronični bolesnici na istoku zemlje i na južnom Jadranu. Savjetuje se izbjegavanje suvišnih napora i redovito uzimanje terapije za kronične bolesnike.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.