Prati nas

Vijesti

Hrana i lijek

Od danas možete kupiti zimnicu i autohtone proizvode na Jelačić placu

90 izlagača do nedjelje će svoje proizvode nuditi na kušanje i kupovinu. Na sajmu su zastupljeni proizvođači iz svih hrvatskih regija.

Objavljeno

|

foto: Zagreb,gr

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića počeo je 6. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda koji se održava od 16. do 18. listopada. Manifestaciju koju je otvorio gradonačelnik Milan Bandić organiziraju Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba, odnosno Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo.

Na sajmu će se predstaviti preko 90 izlagača i poljoprivrednika iz svih hrvatskih županija i grada Zagreba. Cilj ove prodajno – izložbene manifestacije je promicati hrvatske tradicionalne proizvode i očuvati običaj pripreme zimnice te pomoći malim domaćim proizvođačima u izravnom povezivanju s potrošačima i plasmanu njihovih proizvoda na lokalno tržište.

Gradonačelnik Milan Bandić je iskoristio ovu priliku da pozove sve Zagrepčanke i Zagrepčane,da naredna tri dana, dođu na glavni gradski Trg i posjete Sajam kako bi uživali u kušanju i kupovini tradicionalni pripremljenih domaćih proizvoda. Ukiseljene namirnice možemo danas kupiti u svakoj trgovini, ali domaća zimnica ipak ima posebnu vrijednost i donosi posebno zadovoljstvo. Hipokrat je rekao: “Neka vaša hrana bude lijek, a vaš lijek vaša hrana” , dodao je za kraj gradonačelnik Bandić.

Milan Bandić (foto: Zagreb.hr)

Pomoćnik ministrice poljoprivrede Zdravko Barać je rekao kako predstavljanjem proizvoda, koji su rađeni po starim tradicionalnim recepturama, Ministarstvo i Grad ima za cilj snažnije povezati proizvođače s potrošačima, kako bi ukazali na vrijednost onih namirnica koje dolaze iz lokalnog okruženja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.