Prati nas

Vrijeme danas

11. 10. 2020.

Pretežno oblačno i svježije, srčani bolesnici trebali bi pripaziti

Zbog premještanja frontalnog poremećaja iznad naše zemlje, biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne.

Objavljeno

|

foto: Vladimir Šoić/Unsplash

Hrvatska danas

Prevladavat će oblačno i osjetno svježije, ponajprije na zapadu i sjeverozapadu uz čestu i obilnu kišu. Krajem dana u višem gorju uz zahladnjenje ponegdje i snijeg. Na sjevernom i srednjem Jadranu pljuskovi s grmljavinom, a do kraja dana i na južnom. Na krajnjem istoku veći dio dana suho i djelomice sunčano. Vjetar umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu jako, u drugom dijelu dana ponegdje i olujno jugo i južni vjetar, na sjevernom dijelu u okretanju na buru. Maksimalna temperatura od 10 do 17, na Jadranu uglavnom od 16 do 21 °C.

Zagreb danas

Pretežno oblačno s povremenom kišom, osobito u drugom dijelu dana te svježe. Vjetar umjeren, mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura zraka između 10 i 13 °C.

Biometeorološka prognoza

Zbog premještanja frontalnog poremećaja iznad naše zemlje, biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne. U prvom dijelu dana nepovoljan utjecaj će biti izraženiji na zapadu, a kasnije tijekom dana i na istoku zemlje. Meteoropati se mogu žaliti na glavobolju, bolove na mjestima ranijih ozljeda i slabije raspoloženje. Pojačane tegobe mogu osjećati kronični bolesnici, a zbog naglog zahlađenja srčane bolesnike upozoravamo na izbjegavanje suvišnih napora.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.