Prati nas

Vrijeme danas

16. 10. 2020.

Pretežno oblačno, meteoropatima na jugu Jadrana će se popraviti raspoloženje

Manje olakšanje i poboljšanje raspoloženja nego na krajnjem jugu zemlje osjetit će meteoropati i reumatičari u ostalim hrvatskim područjima, zbog oblačnijeg vremena i veće vlažnosti zraka nego na južnom Jadranu.

Objavljeno

|

foto: Robert Marinković/Pixabay

Hrvatska danas

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Na sjevernom Jadranu moguća je obilnija oborina, dok će duljih sunčanih razdoblja biti u Dalmaciji. U unutrašnjosti lokalno može biti jutarnje magle. Vjetar slab, na istoku do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Na Jadranu slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura. Najviša temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na Jadranu od 14 do 20 °C.

Zagreb danas

Pretežno oblačno, tek povremeno moguće malo kiše. Vjetar slab. Temperatura zraka između 8 i 12 °C.

Biometeorološka prognoza

Nepovoljni biometeorološki utjecaji će svuda oslabjeti u odnosu na prethodni dan, a najviše na južnom Jadranu gdje će stoga kronični bolesnici najviše osjetiti olakšanje u podnošenju bolesti, a meteoropatima će se popraviti raspoloženje. Manje olakšanje i poboljšanje raspoloženja nego na krajnjem jugu zemlje osjetit će meteoropati i reumatičari u ostalim hrvatskim područjima, zbog oblačnijeg vremena i veće vlažnosti zraka nego na južnom Jadranu.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.