Prati nas

Vrijeme danas

29. 10. 2020.

Umjereno oblačno, na Jadranu pretežno sunčano, raznolike biometeorološke prilike

Povoljne biometeorološke prilike će se zadržati cijelog dana na Jadranu, a u većem dijelu dana i u Lici i Gorskom Kotaru.

Objavljeno

|

foto: Peter H/Pixabay

Hrvatska danas

Na Jadranu pretežno sunčano s povremeno umjerenom naoblakom. U unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno, ujutro i prijepodne mjestimice magla i niski oblaci, a od sredine dana, osobito u sjevernim i istočnim predjelima povremeno će biti malo kiše. Vjetar slab, na Jadranu do umjeren, prema otvorenom moru i jak sjeverozapadni, ujutro uz obalu i bura. Najviša temperatura zraka uglavnom između 13 i 17, na Jadranu 19 i 22 °C.

Zagreb danas

Umjereno i pretežno oblačno, ujutro i dio prijepodneva mjestimice magla ili niski slojeviti oblaci, a poslijepodne je moguće malo kiše. Vjetar slab. Najviša temperatura zraka od 13 do 15 °C.

Biometeorološka prognoza

Povoljne biometeorološke prilike će se zadržati cijelog dana na Jadranu, a u većem dijelu dana i u Lici i Gorskom Kotaru. Stoga će osobito na Jadranu vremenski uvjeti podržavati dobar san i odmor, dobro raspoloženje, koncentraciju i radnu učinkovitost, a kroničnim bolesnicima će lakšavati podnošenje bolesti. Neugodnije bi, osobito meteoropatima i kroničnim bolesnicima, moglo biti mjestimično u istočnoj i središnjoj Hrvatskoj u područjima s dugotrajnom jutarnjom maglom ili povremenom kišom.

Izgledi vremena od 30. 10. 2020. do 1. 11. 2020.

U unutrašnjosti djelomice sunčano, ujutro i dio prijepodneva uz mjestimičnu maglu ili niske oblake. Vjetar većinom slab, a samo u subotu ponegdje umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će prevladavati sunčano, a tijekom petka prolazno će biti umjerene naoblake. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a u petak uz obalu i bura. I dalje posvuda razmjerno toplo, osobito danju.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.